sep

Економија

Османи: Вработувањата во СЕП се кадровско екипирање за преговорите со ЕУ

А1он
Новите вработувања во владиниот Секретаријат за европски прашања (СЕП), за кои е објавен оглас, се кадровско екипирање за преговорите за членство во Европската унија, изјави
Македонија

Османи: Во СЕП е концетрирана најсилната експертиза за успешен стар на преговорите во 2019

А1он
Денеска во хотел „Изгрев” во Струга, започна годишната конференција на Секретаријатот за европски прашања, на која, под работен наслов „Исчекор 2019“, вработените во СЕП, предводени
Македонија

Во СЕП трибина за унапредување на искористувањето на средствата од ИПА

А1он
Во Секретаријатот за европски прашања (СЕП) денеска ќе се одржи трибина насловена „ИПА: Пресек и состојба-Унапредување на апсорпцијата на ИПА средствата“, на која ќе учествуваат
Македонија

По повод Денот на Европа СЕП организира средби со студенти

А1он
Секретаријатот за европски прашања во рамките на активностите за одбележување на Денот на Европа денеска организира неформална средба со студенти-алумни на програмата Еразмус, меѓу кои
Македонија

СЕП: Македонија продолжува на нејзиниот европски пат со пристапниот дијалог на високо ниво

А1он
Секретаријатот за европски прашања денеска преку соопштение го поздрави заклучокот на Советот на ЕУ дека Македонија доволно ги исполнува политичките критериуми за членство во ЕУ,