rosoman

Македонија

Во Росоман поднесени 750 барања за надоместок на штети од пролетниот мраз

А1он
Седумстотини и педесет барања за надоместок на штети од пролетниот мраз се поднесени во канцеларијата на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во Росоман, која
Македонија

По три илјади денари за секое првороденче во Росоман

А1он
По три илјади денари надомест за секое првороденче во општина Росоман. Одлуката ја донесоа советниците во Советот на општина Росоман на последната седница, информира денеска
Економија

Отворени денови на Управата за имотно правни работи и Катастарот во Росоман

А1он
Тимови на Управата за имотно-правни работи и на Агенцијата за катастар на недвижности денеска одржуваат средби со жители на Росоман, во рамки на годинашните Отворени
Македонија

Градоначалникот на Росоман со социјални пакети за дел од семејствата од ранливите категории

А1он
Градоначалникот на општина Росоман Стојанче Лазов на социјално загрозени семејства од општината денеска им додели социјални пакети со прехранбени артикли. Целта е да им се
Македонија

Кавадарци и Росоман добија нов водоводен систем

А1он
Во Кавадарци денеска официјално беше пуштен во употреба новиот водоснабдителен систем Кавадарци-Росоман. Целокупната инвестиција за овој капитален зафат  изнесува 2,3 милиони евра  од кои најголемиот