rodova ednakvost

Македонија

Заев: Важно е да се смени третманот на жената во општеството

А1он
Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, придружуван од директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски, денеска се сретна со дел од
Македонија

Едукација на средношколците од Неготино за родова рамноправност

А1он
Пред средношколците во неготинската гимназија денеска се одржа презентација за родова рамноправност со што беше означен почетокот на одбележувањето на месецот на родова рамноправност во
Македонија

ВИДЕО: Конституирана интересорска група за еднакви можности на жените и мажите

А1он
Премиерот Зоран Заев и министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, денеска присуствува на конститутивната седница на Интерресорската советодавно консултативна група за еднакви можности
Македонија

Форум за родова еднаквост: Медиумите промовираат доминација на мажите

А1он
Медиумите имаат улога да емитуваат програми за доброто на јавноста и да промовираат вредности, но сепак македонските медиуми во најголем дел продолжуваат да го отсликуваат
Македонија

НСРР: Во новата влада да има најмалку 30 проценти жени

А1он
Националниот совет за родова рамноправност (НСРР) денеска упати апел до мандатарот Зоран Заев при составување на владата да го почитува Законот за еднакви можности со
Економија

Економски форум „Родово еднакви плати за поголем економски раст“

А1он
Економски форум „Родово еднакви плати за поголем економски раст“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на организацијата Finance Think. Во рамки на форумот
Македонија

УНФПА: Родовата нееднаквост ги подрива здравјето и правата на девојките

А1он
Раното стапување во брак, тинејџерската бременост и другите манифестации на длабоко вкоренетите родови нееднаквости ги подриваат здравјето и правата на девојките и се закануваат на
Македонија

Дебата од циклусот „ЕУ Ѕвезди“ на тема: „Родова еднаквост“

А1он
Правниот факултет при Државниот универзитет во Тетово, во рамки на кампањата „Младите за ЕУ“, денеска ќе одржи  дебата од циклусот „ЕУ Ѕвезди“ на тема „Родова