protivpozarna brigada

Македонија

ВИДЕО: Пожарникари во Велес спасија мало куче фрлено во дупка со подземни канали

А1он
Велешкото здружение за заштита на животните „Гласот на животните“ на „Фејсбук“ објави видео и фотографии од мало, двомесечно куче како цвили и бара помош, откако
Македонија

Прв македонски календар со пожарникари-спасители

А1он
Во Скопје денеска ќе биде промовиран првиот македонски календар со фотографии од пожарникари-спасители на Скопската противпожарна бригада. Календарот содржи 13 колор фотографии од сите четири
Македонија

Симоновски: Македонскиот пожарникар професионално не се разликува од германскиот, му недостига опрема

А1он
Територијалната противпожарна бригада на Град Скопје се подмлади со 19 нови пожарникари, но се уште е далеку од европските стандарди во однос на кадровската екипираност,