pravda

Македонија

Беџети учествуваше на состанок на Советот на министрите за правда и внатрешни работи во Даблин

А1он
Министерот за правда Блерим Беџети учествуваше на неформален состанок на Советот на министрите за правда и внатрешни работи, кој во организација на ирското претседтелство со
Македонија

Беџети и Јанкулоска на неформален состанок на министри за правда и внатрешни работи во Даблин

А1он
Министерите за правда и за внатрешни работи Блерим Беџети и Гордана Јанкулоска од денеска учествуваат на неформалниот состанок на министрите за правда и за внатрешни
Македонија

Советување за Законот за прекршоци во практичната примена

А1он
Измените и дополнувањата на Законот за прекршоците се во финална фаза, изјави денеска министерот за правда Блерим Беџети на годишното советување на тема „Законот за прекршоците
Македонија

Доделени 132 решенија за судски преведувачи во Македонија

А1он
Министерот за правда Блерим Беџети денеска додели 132 решенија на судски преведувачи кои го положиле испитот со што ќе бидат поставени за постојани судски преведувачи во судовите во Република
Македонија

Одбележување на Меѓународниот ден на човековите права

А1он
Под мотото „Мојот глас одлучува – инклузија и право за учество во јавниот живот“ денеска во Македонија со повеќе  настани ќе се одбележи Меѓународниот ден