penziski fond

Економија

Фонд на ПИОСМ: Сите кои земаат пензија во Еуростандард банка да достават известување преку која банка да им се врши исплатата

А1он
Сите корисници на пензија на кои им се врши исплата на пензијата на трансакциските сметки во Еуростандард банка АД Скопје, најдоцна до 21 месецов треба
Економија

Линдон Бериша мислеше дека никој нема да забележи, но…

А1он
Иако делуваше незабележливо и прикриено, нашата екипа сепак успеа да го фотографира познатиот пејач на дело. Имено, додека седеше во еден познат локал во старата
Економија

МАКАМТРАНС и НСГРИТГ загрижени за состојбата на пензискиот фонд

А1он
Независните синдикати на камионски транспортери МАКАМТРАНС и на градежни работници, инженери и трговци во градежништвото НСГРИТГ изразуваат загриженост за состојбата на Фондот за пензиско и
Економија

ЦЕА: Пензискиот фонд ќе создава вишоци од 2030 година

А1он
Професорот Мирољуб Шукаров денеска ги презентираше резултатите од симулации направени за да се види како одделни решенија, реформи или состојби би влијаеле врз пензискиот систем.
Економија

МАПАС: Продажбата на НЛБ пензиски фонд нема да влијае на функционирањето на друштвото

А1он
Процесот на продажба на акционерскиот капитал на НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје ќе се одвива под целосна контрола на Агенцијата за супервизија на капитално