ministerstvo za finansii

Економија

Осигурувањето за регистрација сепак поскапува: Премијата останува иста, повисоки се трошоците на осигурителните компании

Орце Костов
Министерството за финансии во врска со донесените одлуки од страна на осигурителните компании за зголемување на висината на бруто-премијата за осигурување од автомобилска одговорност, денеска
Економија

МФ: Заокружена финансиската конструкција за изградба на Гасниот интерконектор со Грција, обезбедени 98,6 милиони од ЕБОР

А1он
Државата ја заокружи финансиската конструкција за реализација на проектот за изградба на Гасен интерконектор со Грција со обезбедување 98,6 милиони евра од Европската банка за
Економија

МФ: Се проширува поддршката од Трезорот на САД – Нов Договор за зајакнување на капацитетите за надзор над небанкарскиот финансиски сектор

А1он
Зајакнување на капацитетите во Министерството за финансии во делот на финансискиот систем е новото подрачје во кое продолжува поддршката што ја даваат САД преку Трезорот
Економија

МФ: Конзистентноста во политиките, напорите за фискална консолидација и економски раст потврдени од „Стандард и Пурс“, задржан кредитниот рејтинг

А1он
Нова потврда за конзистентноста на политиките на Владата за фискалната одржливост и перспективи за економски раст. РС Македонија го задржа кредитниот рејтинг ББ-со стабилен изглед
Македонија

УПОЗ ги повика Кацарска и Бесими да најдат решение за платите за вработените во Финансии

А1он
Вработените во Министерството за финансии денеска го продолжија протестот против времената мерка на Уставниот суд за запирање на исплатата на надополнувањето на платата за 30
Македонија

Деаноски: Доколку Уставниот суд одлучи да се запре надополнувањето на платите за 30 отсто на вработените во МФ, постои опасност од затворање на трезорот

А1он
По донесувањето на времената мерка на Уставниот суд, со која се замрзна исплатата на надополнувањето на основната плата за 30 проценти на вработените во Министерство
Економија

Членови на УПОЗ на протест за времената мерка со која им се запре исплатата на зголемувањето за 30 отсто на платите

А1он
Членови на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани на РМ (УПОЗ) денеска ќе одржат мирен протест пред Министерството за финансии
Uncategorized

Уставен суд со времена мерка го запре покачувањето за 30 отсто на вработените во финансии

А1он
Уставниот суд изразува сомнеж во уставноста на сегашното посебно правило со кое се исплаќаат 30 проценти како надополнување на основната плата на вработените во Министерството
Македонија

Вработените во Финансии нема да земаат 30 проценти повисоки плати, Уставен донесе времена мерка

А1он
Уставниот суд на денешната седница поведе постапка за преиспитување на уставноста на членот 66 став 3 од Законот за буџети, со кој се овозможи покачување
Економија

Средба Бесими – Басани: Нотирани постигнувањата на земјава резултат на 30-годишното партнерство со СБ

А1он
Постигнувањата во изминатиот 30-годишен период во развојот на земјата, што е резултат на поддршката добиена од Групацијата на Светска банка денеска беа тема на средбата