obrazovanie

Македонија

Родителите на децата кои учат во струшко Калишта не му веруваат на Сафет Незири

А1он
Родителите на децата кои учат во училиштето „Браќа Миладиновци“ во струшкото село Калишта, во посетата на заменик министерот Сафет Незири гледаат друга заднина. Тие не
Македонија

ВИДЕО: Таблите останаа, казните тешко дека ќе ги вратат старите имиња

А1он
Рокот за отстранување на таблите со новите имиња на училиштата во Чаир одминува в недела. Пред истекот на последната работна недела, ниту општината, ниту директорите
Македонија

(ВИДЕО) Кралев се повлекува: Само прекршoчни за училиштата во Чаир

А1он
Доколку до 16 септември, рокот што е поставен од просветниот инспекторат, не се отстранат таблите со новите имиња на четирите училишта во Чаир, ќе следуваат
Македонија

Родителите од Подгорци: Бевме гласачи на ДУИ, но тоа е веќе минато

А1он
Родителите на учениците од струшкото село Подгорци кои настава следеа на албански јазик демантираат дека протестите пред неколку дена кои ги одржаа пред зградата на
Македонија

Од премиерот на Албанија, ќе бараат помош родителите на учениците Албанци од Подгорци?

А1он
Родителите и учениците од струшкото село Подгорци кои настава изминативе три години следеа на албански јазик утре ќе протестираат пред зградата на општина Струга. Тие
Македонија

Џингоски: Прилепските училишта презадолжени, повеќе професори од ученици

А1он
„Најголемиот дел од прилепските основни и средни училишта не го решиле проблемот со обезбедување огрев за претстојната грејна сезона. Локалната самоуправа и градоначалникот Марјан Ристески