obrazovanie

Македонија

Осум нови училишни спортски сали до крајот на годината

А1он
Премиерот Никола Груевски денеска најави дека до крајот на годината ќе бидат пуштени во употреба уште осум нови училишни спортски сали. „Проектот за спортските сали
Македонија

Гимназијата „Корчагин“ со најдобри резултати на државната матура

А1он
Скопската гимназија „Раде Јовчевски-Корчагин“ и оваа, како и во изминатите четири години, е прворангирана на листата од 95 јавни средни училишта според постигнатиот успех на
Македонија

Кралев: Пет студенти од ФИНКИ стипендисти на универзитетот Бостон

А1он
Бостон Универзитетот од САД и Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) потпишаа договор за соработка со кој се обезбедуваат пет стипендии за македонски
Македонија

На додипломски студии лани вкупно 58.747 студенти

А1он
Во Република Македонија, во академската 2011/2012 година се евидентирани вкупно 58.747 студенти од кои 31.233 или 53,2 отсто се жени. Според податоците на Државниот завод
Македонија

„Свети Кирил и Методиј“ на 1163 место на светската ранг листа од 20 илјади универзитети

А1он
Македонскиот Универзитет „Свети Кирил и Методиј“ се најде на 1163 место, на светската ранг листа на Истражувачкиот центар „Webometrics” од Шпанија, кој делува во рамки
Македонија

Мост:Во Европа има што да се види, искористете ја можноста

А1он
Наталија Јовановска е студент од четврта година на Филолошкиот факултет во Штип, со просечна оценка на студирање 9,96. Одлично говори англиски, германски и италијански јазик,
Македонија

Наставата во Подгорци нелегална

А1он
Албанските паралелки училиштето во струшкото село Подгорци се нелегални изјави директорот на Државниот Просветен инспектотрат, Надица Николовска, и покрај неодамнешната одлука на Советот на општина