nuk

Економија

Битиќи: Ако е потребно ќе донесеме нови мерки за поддршка на угостителите и граѓаните

А1он
Доколку е потребно ќе донесеме нови мерки за поддршка на угостителите и граѓаните заради воведувањето на последните рестриктивни мерки за посета на угостителските објекти и
Македонија

НУК бара укинување на одлуката за забранет влез на невакцинирани во угостителските објекти

А1он
Независната угосстителска комора (НУК) бара од Владата целосно и безусловно да ја укине одлуката за забранет влез на невакцинирани во угостителските објекти, посочувајќи дека таа
Македонија

НУК бара да се укине забраната за влез на невакцинирани во угостителските објекти

А1он
Независната угостителска комора (НУК) бара од Владата веднаш да ја укине одлуката со која се забранува посета и влез на невакцинирани лица во угостителските објекти.
Економија

НУК: Со вчерашната одлука на Влада две третини од угостителските објекти добија ладен туш и останаа со празни сметки

А1он
Независната угостителска комора реагира дека со вчерашната одлука на Владата се извисени повеќе од 4.000 угостителски објкти со над 10.000 вработени. Според НУК, Владата одлучила
Економија

НУК и ЗУПМ „Музика сега“ побараа од Владата укинување на дел од точките од протоколите за организирање свадби

А1он
Музичарите и музичките работници преку Здружението за унапредување на правата на музичарите (ЗУПМ) „Музика сега“ побараа од Владата укинување на точките од протоколите со кои
Економија

НУК: Новите протоколи за свадби се контрадикторни и нелогични

А1он
Независната угостителска комора (НУК) смета дека новите протоколи за организирање на свадби се контрадикторни и нелогични и со нив се прави ограничување во вршењето на
Економија

НУК: Новите препораки за организирање прослави ќе предизвикаат хаос во работењето на угостителските објекти

А1он
Независната угостителска комора (НУК) смета дека новите протоколи од Комисијата за заразни болести поврзани со организирањето на прослави, веселби и свадби наместо позитивно да влијаат,
Економија

НУК со барање до Владата да бидат опфатени сите угостители со финансиската поддршка

А1он
Независната угостителска комора утринава до Владата доставила барање за измена на јавниот повик за финансиска поддршка на угостителите со цел да бидат опфатени сите угостители