modom

Македонија

МОДОМ: Животна средина и климатски промени редовен предмет во училиштата

А1он
„Во моменти кога светот се соочува со последиците од климатските промени за кои Зелените алармираат повеќе од една деценија, глобалните климатски маршови се предводени од
Македонија

МОДОМ: Утрово повторно најзагадени во светот, активирање на итните мерки веднаш!

А1он
Младинската организација на ДОМ – МОДОМ апелира до надлежните да се активираат итните мерки веднаш. „Утрово Скопје е повторно најзагаден град во светот, очигледно сме
Економија

ДОМ: Министерството за финансии да го повлече новиот предлог Закон за личен доход

А1он
Младинската организација на ДОМ – МОДОМ апелира до Министерството за финансии да ги преиспита законските измени на Законот за данок на личен доход, односно членот
Македонија

МОДОМ: Велосипедските патеки се за велосипеди, стоп за узурпација на јавниот просторот.

А1он
МОДОМ јавно реагира и прашува зошто на велосипедска патека е поставена автобуска постојка? Кој е одговорен и одобрува такви просторни решенија? „Велосипедската инфраструктура е многу
Македонија

МОДОМ: Здравјето е легално, декриминализација сега

А1он
„Младинската организација на Демократска Обнова на Македонија – МОДОМ јавно се залага и го поддржува процесот за декриминализацијата на канабисот. МОДОМ како политички подмладок со
Македонија

МОДОМ избра ново раководство

А1он
На Генералното собрание на Младинската организација на Демократска обнова на Македонија, кое се одржа овој викенд во Скопје, делегатите од општинските организации на МОДОМ избраа
Македонија

МОДОМ ВО Крива Паланка на подготовки за локални избори

А1он
„Младинската организација на ДОМ, МОДОМ, од 1-3 септември 2017 во Крива Паланка го одржува годишното стратешко планирање. Претставници од општинските организации и раководството на МОДОМ,