МОДОМ ВО Крива Паланка на подготовки за локални избори

Од:

„Младинската организација на ДОМ, МОДОМ, од 1-3 септември 2017 во Крива Паланка го одржува годишното стратешко планирање.

Претставници од општинските организации и раководството на МОДОМ, во пресрет на локалните избори, ги утврдуваат активностите и го подготвуваат генералното собрание на МОДОМ, каде што ќе се избере ново раководство.

Во стратешкото планирање активно учество зедоа и претставници од неколку еколошки невладини организации. Присуствуваше и делегација од Извршниот одбор на ДОМ, во состав: генералниот секретар Христа Најданов, организациониот секретар Љупчо Јаневски и пратеничката Маја Морачанин, која ги поздрави присутните, нагласувајќи го значењето на младинските политики за развој на демократијата во Република Македонија“, се вели во соопштението на Младинската организација на ДОМ, МОДОМ.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Поповска: ДУИ преку амандмани бара законот за една изборна единица да важи после 30 години од сега

Габриела Димковиќ-Мишевска

(ВИДЕО) Морачанин: Со блокада од 6.000 амандмани, мали се шансите до изборите да се изгласа една изборна единица

Габриела Димковиќ-Мишевска

Пратеничките од ДОМ гласаа против рамниот данок

Ана Ололовска

Трибина на ДОМ во Штип: Иднината е зелена!

Ана Ололовска

Пратеничките од ДОМ поднесоа закон за забрана на увоз на отпад како енергенс

(ВИДЕО) Поповска: Очекувам ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ да не нè игнорираат и да дојдат на јавната дебата за една изборна единица

Габриела Димковиќ-Мишевска