МОДОМ избра ново раководство

Од:

На Генералното собрание на Младинската организација на Демократска обнова на Македонија, кое се одржа овој викенд во Скопје, делегатите од општинските организации на МОДОМ избраа ново раководство.

За претседател беше избран Бојан Петровски, советник од Ѓорче Петров, за потпретседатели Ивана Здравеска, советничка од Аеродром и Кристијан Балески граѓански активист од Валандово.

За Генерален секретар Мартин Каровски. За организационен секретар Александар Христу Каневче.

МОДОМ и понатаму ќе се залага за младинско застапување, активни младински политики, еднакви права и можности, социјална правда и заштита и права на маргинализираните групи. Заштитата на животната средина и соработката со Европските зелени остануваат во фокус на активностите на новото раководство.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Поповска: ДУИ преку амандмани бара законот за една изборна единица да важи после 30 години од сега

Габриела Димковиќ-Мишевска

(ВИДЕО) Морачанин: Со блокада од 6.000 амандмани, мали се шансите до изборите да се изгласа една изборна единица

Габриела Димковиќ-Мишевска

Пратеничките од ДОМ гласаа против рамниот данок

Ана Ололовска

Трибина на ДОМ во Штип: Иднината е зелена!

Ана Ололовска

Пратеничките од ДОМ поднесоа закон за забрана на увоз на отпад како енергенс

(ВИДЕО) Поповска: Очекувам ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ да не нè игнорираат и да дојдат на јавната дебата за една изборна единица

Габриела Димковиќ-Мишевска