mnt

Култура

Бесплатен влез за студенти на роденденскиот маратон на МНТ

А1он
Македонскиот народен театар ги поканува студентите утре бесплатно да го посетат маратонот по повод 72-риот роденден на театарот, под мотото „Создаваме на светов убавина“. –
Култура

Пројковски: МНТ има своја препознатлива и дефинирана сценска естетика

А1он
Изминатите неколку години стрпливо и посветено го создававме својот репертоар, којшто со гордост можам да кажам дека е испрофилиран како што доликува на голема национална
Култура

„Говорна мана“ – премиера на Македонскиот народен театар

А1он
Македонскиот народен театар задутре, 15 март, на малата сцена премиерно ќе ја постави претставата „Говорна мана“ во режија на Драгана Милошевски-Попова, според текст на познатиот
Култура

„МНТ Фест“ почнува со концерт на театарска музика од Горан Трајкоски

А1он
Македонскиот народен театар денеска го најави третиот фестивал „МНТ Фест“ кој, за разлика од претходните две години, овојпат ќе нема збиена програма. Ќе трае од