minerali

Македонија

„Бехтел и Енка“ уништуваат заштитени минерали за камен со кој не може да се тампонира автопат, обвинуваат активистите

Орце Костов
Граѓаните од Прилеп, Велес и Скопје одржаа мирен собир во месноста Каракамен во Прилеп каде што веќе почнаа подготовките за ископување тампон за изградба на
Македонија

„Бехтел и Енка“ ќе минира близу ретки минерали на ураниум: Геолозите бараат заштита на природното наследство

Орце Костов
Во Прилеп се врши подготовка за масивни минирања во близина на селото Алинци во кое се наоѓа познато наоѓалиште за минерали „Црн Камен“ за потребите