mepso

Економија

Две нови инвестиции на МЕПСО за постабилна електроенергетска мрежа

А1он
Енергетската компанија МЕПСО денеска ги пушти во употреба новиот 440/110 киловолтен автотрансформатор во трансформаторската станица Скопје 5 и реконструираниот 110 киловолтен далекувод Скопје – Куманово. Двете инвестиции се вредни
Економија

МЕПСО гради двосистемски далновод во Битола

А1он
АД МЕПСО денескa почна со поставување проводници од новиот двосистемски 110 кВ далновод кој ги поврзува трансформаторските станици ТС Битола 3 до ТС Битола 4,
Економија

Сарачини присуствуваше на почеток на работите за новиот далновод Вруток- Полог-Тетово

А1он
Министерот за економија Ваљон Сарачини и директорот на АД МЕПСО Синиша Спасов денеска присуствуваа на почетокот на работите за изградба на последната делница од новиот
Економија

Пуштена во работа 110 киловолтната разводна постројка во Петровец

А1он
Македонскиот електропреносен систем-оператор АД МЕПСО денеска стави под напон 110 киловолтна разводна постројка преку која постоечката трансформаторска станица „Петровец“ која се наоѓа во оваа општина
Економија

А.Д. МЕПСО во скопски Петровец ќе пушти во работа 110 киловолтната разводна постројка

А1он
А.Д. МЕПСО денеска ќе ја пушти во работа 110 киловолтната разводна постројка со која трафостаницата „Петровец“ директно се поврзува на преносната мрежа на компанијата. Со овој проект,
Македонија

Донесен Законот за заем на МЕПСО за ревитализација на преносната мрежа

А1он
Во рамки на продолжението на 77. собраниска седница денеска е донесен Законот за задолжување на АД МЕПСО кај Европската банка за обнова и развој за ревитализација и модернизација на
Економија

Во употреба нов далновод за сигурно снабдување на Битола

А1он
А.Д. МЕПСО денеска пушти под напон нов 110 киловолтен систем, инвестиција вредна 300.000 евра со која двојно ја зголемува сигурноста во снабдувањето на трансфоматорската станица „Битола
Македонија

Меморандум за соработка меѓу МОН, општина Илиднен и МЕПСО

А1он
Министерството за образование и наука, општина Илинден и АД МЕПСО  денеска поптишаа Меморандум за соработка со кој Македонскиот електропреносен систем оператор се обврзува  да обезбеди