mepso

Македонија

МЕПСО официјално го вклучи реконструираниот далекувод Скопје – Тетово

А1он
АД МЕПСО денеска во Јегуновце го означи вклучување на реконструираниот далекувод Скопје – Тетово со краците кон трафостаниците во Теарце и Јегуновце со што се
Економија

МЕПСО го стави под напон новиот 110 kV далекувод што ги поврзува Скопје и Тетово

А1он
МЕПСО го изгради и денеска го стави под напон, во пробна работа, новиот 110 kV (киловолтен) далекувод што ги поврзува трансформаторските станици: „Скопје 1“ –
Економија

Две нови инвестиции на МЕПСО за постабилна електроенергетска мрежа

А1он
Енергетската компанија МЕПСО денеска ги пушти во употреба новиот 440/110 киловолтен автотрансформатор во трансформаторската станица Скопје 5 и реконструираниот 110 киловолтен далекувод Скопје – Куманово. Двете инвестиции се вредни
Економија

МЕПСО гради двосистемски далновод во Битола

А1он
АД МЕПСО денескa почна со поставување проводници од новиот двосистемски 110 кВ далновод кој ги поврзува трансформаторските станици ТС Битола 3 до ТС Битола 4,
Економија

Сарачини присуствуваше на почеток на работите за новиот далновод Вруток- Полог-Тетово

А1он
Министерот за економија Ваљон Сарачини и директорот на АД МЕПСО Синиша Спасов денеска присуствуваа на почетокот на работите за изградба на последната делница од новиот
Економија

Пуштена во работа 110 киловолтната разводна постројка во Петровец

А1он
Македонскиот електропреносен систем-оператор АД МЕПСО денеска стави под напон 110 киловолтна разводна постројка преку која постоечката трансформаторска станица „Петровец“ која се наоѓа во оваа општина
Економија

А.Д. МЕПСО во скопски Петровец ќе пушти во работа 110 киловолтната разводна постројка

А1он
А.Д. МЕПСО денеска ќе ја пушти во работа 110 киловолтната разводна постројка со која трафостаницата „Петровец“ директно се поврзува на преносната мрежа на компанијата. Со овој проект,
Македонија

Донесен Законот за заем на МЕПСО за ревитализација на преносната мрежа

А1он
Во рамки на продолжението на 77. собраниска седница денеска е донесен Законот за задолжување на АД МЕПСО кај Европската банка за обнова и развој за ревитализација и модернизација на