mepso

Економија

МЕПСО и Сименс Сиксон ќе ја ревитализираат 400/110 киловолтната трафостаница „Дуброво“

А1он
АД МЕПСО и конзорциумот Сименс Сискон денеска во Владата потпишаа Договор за ревитализација на 400/110 киловолтната трафостаница „Дуброво“ со кој се предвидува целосно да се
Економија

Потпишување договор за ревитализација на ТС „Дуброво“

А1он
АД МЕПСО и конзорциумот „Сименс и Сискон“ денеска во Владатa ќе потпишат договор за ревитализација на 400/110 киловолтната трансформаторската станица „Дуброво“, вреден 4,7 милиони евра.
Економија

МЕПСО привремено го суспендира „ЕНГ Сервис Трејд“ од пазарот на електрична енергија

А1он
МЕПСО привремено ја суспендира компанијата „ЕНГ Сервис Трејд“ и таа од денеска до 1 ноември го губи правото да работи како снабдувач на пазарот за
Економија

МЕПСО ќе го суспендира „ЕНГ Сервис Трејд“ ако не врати долг од 40 милиони денари

А1он
Педесет и седум милиони денари е вкупиот долг кон МЕПСО на компании кои учествуваат на пазарот на електрична енергија што го наследи новото раководство. Овој
Економија

Директорот на „Џенерал Електрикс“ за ЈИЕ на средба во МЕПСО

А1он
Генералниот директор на МЕПСО Сашо Василевски, денеска имаше работна средба со Гаетано Масара, директор за Југоисточна Европа за интернационалната компанија „Џенерал Електрикс“, еден од најпознатите
Економија

МЕПСО: Немаме долгови, редовно и навремено ги сервисираме обврските

А1он
МЕПСО денеска соопшти дека нема заостанати, неплатени обврски, отфрлајќи ги како неточни информациите изнесени на прес-конференцијата во Министерството за финансии. Како што стои во соопштението,
Македонија

АД МЕПСО: Земјоделците да внимаваат како ги поставуваат системите за наводнување под далеководите

А1он
Земјоделците од источниот регион во екот на наводнување на земјоделските површини да внимаваат како ги поставуваат цевките, односно системите за наводнување и распраскување во близина
Македонија

МЕПСО ќе набави нова примарна високонапонска опрема

А1он
Македонскиот електропреносен систем оператор АД МЕПСО денеска склучи договор за набавка на нова примарна високонапонска опрема за потребите на трансформаторски станици од преносната мрежа во
Македонија

МЕПСО официјално го вклучи реконструираниот далекувод Скопје – Тетово

А1он
АД МЕПСО денеска во Јегуновце го означи вклучување на реконструираниот далекувод Скопје – Тетово со краците кон трафостаниците во Теарце и Јегуновце со што се