manastir

Регион

Евакуиран манастир поради пожар на Евија

А1он
Манастирот Света Богородица Мавровска на грчкиот остров Евија утрово е евакуиран поради голем пожар, додека жителите од трите околни села исто така се предупредени да
Македонија

Преспа против владиката Петар и намерата да се сече шумата

А1он
Жителите на село Јанковец почнаа Иницијатива против одлуката на владика Петар да ја сече шумата околу манастирот Св. Петар. „За сите зделки и бизниси на