lokalna samouprava

Македонија

Презентирани резултатите од програмата „Форуми во заедницата“

А1он
Преку програмата „Форуми во заедницата“ се работеше на зајакнување на капацитетите и подигнување на јавната свест на граѓаните, а се спроведуваа проекти во две третини
Македонија

Нови проекти за рурален туризам во Чашка, Дебрца, Липково и Боговиње

А1он
Министерката за локална самоуправа Ширет Елези и постојаниот претставник на УНДП во Република Македонија Луиза Винтон денеска ќе ги доделат документите за четирите нови проекти
Македонија

Работна средба меѓу Кирацовски и Елези

А1он
Дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација, м-р Александар Кирацовски оствари работна средба со министерот за локална самоуправа, госпоѓата Ширет Елези. На средбата се
Македонија

Регионална конференција за заштита на малцинствата во Југоисточна Европа

А1он
Министерот за локална самоуправа Лирим Шабани, денеска ќе ја отвори Регионалната конференција за заштита на малцинствата во Југоисточна Европа. Конференцијата се одржува во рамки на Проектот
Македонија

Платформа за регионална рурална акција во Североисточниот плански регион

А1он
Во кумановското село Долно Којнаре денеска ќе бидат презентирани два проекти кои започнуваат да се имплементираат во Североисточниот плански регион.Тоа се проектот за воспоставување бизниси
Економија

Наградени најуспешните туристичко-угостителски работници

А1он
Најголем придонес во подобрување на туристичката понуда во Македонија во изминатата година  имале хотелите „Аурора ресорт спа-Берово“, „Изгрев“ Струга, „Султан“ Скопје и „Скардус“ Тетово.  На
Македонија

Награда за најдобра меѓуопштинска соработка

А1он
Вардарскиот плански регион денеска ќе ја добие наградата за воспоставување најдобра практика на меѓуопштинска соработка што му беше доделена за проектот „Мрежа за инклузивен развој“.
Македонија

Љирим Шабани ја презеде функцијата министер за локална самоуправа

А1он
Новоизбраниот министер за локална самоуправа, Љирим Шабани, денеска и официјално ја презеде функцијата од досегашниот министер Тахир Хани. Главни приоритети на министерот Шабани во извршувањето