lokalna samouprava

Македонија

Награда за најдобра меѓуопштинска соработка

А1он
Вардарскиот плански регион денеска ќе ја добие наградата за воспоставување најдобра практика на меѓуопштинска соработка што му беше доделена за проектот „Мрежа за инклузивен развој“.
Македонија

Љирим Шабани ја презеде функцијата министер за локална самоуправа

А1он
Новоизбраниот министер за локална самоуправа, Љирим Шабани, денеска и официјално ја презеде функцијата од досегашниот министер Тахир Хани. Главни приоритети на министерот Шабани во извршувањето