krediti

Економија

Искористени половина од евтините кредити од ЕИБ

А1он
Македонските компании искористиле половина од евтината кредитна линија од Европската инвестициска банка. Од јули кога беше ставена на располагање поддржани се 187 проекти во вредност
Економија

Банкарите најавуваат пониски камати на кредитите

А1он
Се очекува намалување на каматите на кредитите. Трендот е присутен, но намалувањето оди постепено, рече денеска Ѓорѓи Јанчевски, претседател на Здружението на банкарство при Стопанската
Економија

Јанчевски: Се очекува намалување на каматите на кредитите

А1он
Се очекува намалување на каматите на кредитите. Трендот е присутен, но намалувањето оди постепено, рече денеска Ѓорѓи Јанчевски, претседател на Здружението на банкарство при Стопанската