konfekcii

Македонија

Газди на делчевска конфекција се обиделе да си задржат дел од владините пари за вработените

А1он
Вработени во приватна конфекција во Делчево кои користеле мерки во време на пандемијата добиле паричен надомест под минималната плата за периодот додека траеле мерките, информираат
Македонија

Првпат во историјата не работат штипските текстилни и кожарски фабрики, земени се 200 бриса

Ана Василевска
Штипските текстилни и кожарски фабрики денеска ја почитуваат забраната за работа во погоните, покажал увидот на инспекторите, активистите од НВО „Гласен Текстилец“ и на Општинскиот
Македонија

Влада: За продолжениот викенд се забранува работа за текстилните и кожарските фабрики во Штип

А1он
Текстилните и кожарските фабрики на подрачјето на Општина Штип нема да смеат да работат за време на престојниот продолжен викенд, одлучи денес Главниот координативен кризен