komora

Економија

Годишно собрание на Македонско – бугарската стопанска комора

А1он
Македонско-Бугарската стопанска комора денеска во Скопје ќе одржи годишно собрание. Познати бизнисмени и директори на корпорации од двете земји, во наредниот период, стои во соопштението
Економија

Стопанска комора: Императив за македонската економија е побројни домашните компании

А1он
Државната политика да се сврти кон сите што се двоумат својот расположлив капитал да го инвестираат во производството. Императив за македонската економија е домашните компании
Економија

Азески: До крајот на јуни ќе предложиме три закони за регулирање на паричните обврски

А1он
Стопанската комора на Македонија до средината на годинава на Владата ќе и предложи три законски решенија за регулирање на паричните обврски во земјава. – Уште
Економија

Стопанската комора овластена да врши обуки за меѓународни возачи и управители

А1он
Стопанската комора на Македонија(СКМ) е овластена да врши стручни оспособувања на возачи и управители во меѓународниот патен сообраќај, информира денеска на прес-конференција во Штип Митко
Економија

Стопанската комора на Македонија договори заеднички настап со турски компании

А1он
Стопанската комора на Македонија денеска во Истанбул договори заеднички настап со турски компании на блиско-источните пазари и пазарите во Северна Африка. Заедничката стратегија за поддршка
Економија

ССК со позитивни очекувања за 2013 година, но со барање за поскоро донесување на Буџетот

А1он
Очекувањата на Сојузот на стопански комори на Македонија за следната година се позитивни, но оттаму се загрижени поради можноста од недонесување на буџетот за 2013
Економија

Форум „Земјите од Западен Балкан – регионална инвестициска дестинација”

А1он
На иницијатива на Стопанската комора на Македонија, а со поддршка на Одборот за надворешна трговија и Унијата на трговско-индустриските комори и стоковни берзи на Турција, денеска
Економија

Азески: 2013 ќе биде една од најтешките економски години

А1он
Без позитивни сигнали за пораст на странската и домашната потрошувачка, значително поистоштени отколку на почетокот на 2012, ќе ја почнеме новата 2013 која, оценувам, ќе биде
Економија

Земјите од ЦЕФТА мора да ја продлабочат соработката на сите полиња

А1он
Мотив за потпишување на договорот за ЦЕФТА е приближувањето кон Европската унија и привлекувањето инвестиции. Затоа земјите потписнички мора да ја продлабочат соработката на сите полиња,
Економија

Работна средба во Стопанската комора за имплементација на ЦЕФТА

А1он
Имплементација  на ЦЕФТА – патот за во иднина“ e тема на работната средба што ќе се одржи денеска  во Стопанската комора на Македонија. За имплементацијата на