guverner

Македонија

Богов: Гувернерката ја донесе единствената исправна одлука за „Еуростандард банка“

А1он
Гувернерката ја донесе единствената исправна одлука за „Еуростандард банка“ во дадената ситуација. Кога би бил на нејзиното место би ја донел истата одлука, изјави претходниот
Економија

Стабилноста на денарот е загарантирана, тврдат актуелниот и претходни гувернери и меѓународни институции

А1он
Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка гарантира дека денарот е и
Економија

Фадил Бајрами повторно е именуван за вицегувернер на Народната банка

А1он
Фадил Бајрами повторно е именуван за вицегувернер на Народната банка на предлог на гувренерката Анита Ангеловска-Бежоска. Тој вчера дал свечена изјава пред претседателот на Собранието
Регион

Словенечкиот Парламент го одби кандидатот на Пахор за гувернер на Централната банка

Словенечкиот Парламент денеска ја отфрли кандидатурата на Примож Доленц за гувернер на Централната банка откако поголемиот дел од партиите во дебатата се изјаснија против. Доленц,