elektricna energija

Економија

Енергетска заедница: Нашата земја е прва членка која спроведе конкурентен јавен тендер за избор на универзален снабдувач со електрична енергија

А1он
Енергетската заедница нотираше дека нашата земја е прва членка на Енергетската заедница, која спровела конкурентна тендерска постапка за избор на универзален снабдувач со електрична енергија.
Економија

ЕВН Македонија избран за Универзален снабдувач со електрична енергија

А1он
Конзорциумот составен од ЕВН Македонија и ЕВН електроснабдување е избран за најдобар понудувач на електронската аукција за јавно поддавање за избор за универзален снабдувач со
Македонија

ЕВН Македонија избран за Универзален снабдувач со електрична енергија

А1он
ЕВН Македонија е избрана за најдобар понудувач на јавното електронско поддавање на тендерот за избор на Универзален снабдувач со електрична енергија. ЕВН Македонија понудила најниска
Економија

За 10 дена на аукција ќе се избере универзален снабдувач со електрична енергија

А1он
Во наредните десетина дена ќе заврши аукцијата по што ќе се избере универзален снабдувач со електрична енергија. Двете заинтересирани компании „ЕВН снабдување“ и „ЕЛЕМ трејд“