energetska zaednica

Македонија

Европската енергетска заедница покрена спор против Македонија, недоволно сме ги намалиле штетните гасови

А1он
Секретаријатот на Енергетската заедница почна постапка за решавање на споровите против Македонија, Босна и Херцеговина, Косово и Србија за неисполнување на нивните горни граници на
Македонија

Бектеши: Нема опасност ЕЗ да предложи санкции за земјава

А1он
Нема опасност Енергетската заедница (ЕЗ) да предложи санкции за земјава заради субвенционирањето на производството на електрична енергија од јаглен, порача денеска министерот за економија Крешник
Економија

Енергетска заедница: Нашата земја е прва членка која спроведе конкурентен јавен тендер за избор на универзален снабдувач со електрична енергија

А1он
Енергетската заедница нотираше дека нашата земја е прва членка на Енергетската заедница, која спровела конкурентна тендерска постапка за избор на универзален снабдувач со електрична енергија.
Економија

Шеснаесетти Министерски совет на Енергетската заедница во Скопје

А1он
Шеснаесеттиот Министерски совет на Енергетската заедница, чиј актуелен претседавач е Република Македонија, ќе се одржи денеска во Скопје. Со Советот ќе претседаваат македонскиот министер за