dzlp

Македонија

ДЗЛП: Граѓаните да бидат внимателни при откривање на личните податоци на интернет

А1он
Дирекцијата за заштита на лични податоци (ДЗЛП) информира дека се забележува зголемена активност на организирање лажни наградни игри преку социјалните мрежи (Facebook, Instagram…). При тоа,
Македонија

ДЗЛП со тркалезна маса одбележува 12 години постоење

А1он
Дирекцијата за заштита на личните податоци (ДЗЛП) денеска во рамки на одбележувањето на 12-годишнината од постоењето организира тркалезна маса за „Улогата на граѓанското општество и
Македонија

Трајковски: Личните податоци се високо ризична група во светски рамки

А1он
Личните податоци се високо ризична таргет група во светски рамки и би било смело да кажам дека личните податоци се безбедни во Република Македонија. Сведоци
Македонија

Изјава на Трајковски пред претседателот на Собранието Вељаноски

А1он
Новоизбраниот директор на Дирекцијата за заштита на личните податоци Горан Трајковски денеска ќе даде свечена изјава пред претседателот на Собранието на Република Македонија Трајко Вељаноски. Одлуката, Трајковски
Македонија

Десет години од основањето на Дирекцијата за заштита на лични податоци

А1он
Конференција за едукативниот пристап кон предизвиците од заштита на приватноста ќе се одржи утре и задутре во Скопје по повод десетгодишнината од основањето на Дирекцијата
Македонија

Меѓународна работилница за постапување по случаи за заштита на лични податоци

А1он
Дирекцијата за заштита на лични податоци (ДЗЛП) денеска и утре е домаќин на меѓународната Работилница за постапување по случаи (Case Handling Workshop), дел од серија настани организирани еднаш