ДЗЛП со тркалезна маса одбележува 12 години постоење

Од:

Дирекцијата за заштита на личните податоци (ДЗЛП) денеска во рамки на одбележувањето на 12-годишнината од постоењето организира тркалезна маса за „Улогата на граѓанското општество и локалната самоуправа во промоцијата на правото на заштита на личните податоци“.

На тркалезната маса обраќање ќе имаат директорот на ДЗЛП Горан Трајковски, претседателот на ЗЕЛС и градоначалник на Скопје Коце Трајановски, директорката на ЗЕЛС Душица Перишиќ и претседателката на Младинскиот образовен форум Дона Костуранова.

Активноста се спроведува преку проектот „Поддршка за пристап до правото на заштита на личните податоци“, финансиран од страна на ЕУ.

Би можело да ве интересира

ДЗЛП: Граѓаните да бидат внимателни при откривање на личните податоци на интернет

Трајковски: Личните податоци се високо ризична група во светски рамки

Ана Ололовска

ДЗЛП: Вонреден инспекциски надзор за злоупотреби на лични податоци

Ана Ололовска

Изјава на Трајковски пред претседателот на Собранието Вељаноски

Ана Ололовска

Десет години од основањето на Дирекцијата за заштита на лични податоци

Ана Ололовска

Меѓународна работилница за постапување по случаи за заштита на лични податоци

Ана Ололовска