drzaven trudov inspektorat

Македонија

Прилеп: Зачестија трудовите инспекции, а состојбата со кршењето на работнички права не се менува

А1он
Во пандемијата се зголемија контролите на трудовиот инспекторат, особено вонредните, а прекршувањата на работничките права остануваат исти. Невладината „Достоинствен работник“ од Прилеп спроведува проект за
Македонија

Директорката на Трудовиот инспекторат Тренчевска не може да каже што точно се внесува во законот за неработна недела

А1он
Измената на законот за работни односи се уште е во тек, па поради тоа не можам да кажам што точно се регулира со членот од
Македонија

До трудовиот инспекторат пристигнати над 6.000 претставки, повеќето за непочитување на владините мерки

А1он
Владата обезбеди средства за сите што останаа без работа во услови на пандемија. Се работи за средства од Светска банка кои ќе овозможат 48.000 лица