Bregalnica

Македонија

Стабилна состојбата со браните од хидросистемот „Брегалница“

А1он
Состојбата со акумулациите од хидросистемот „Брегалница“ е стабилна, а се преземаат мерки да се спречи излевањето на водата од речните корита. Во моментот во браната
Македонија

Се гради уништениот мост од поплавите на река Брегалница кај Зрновци

А1он
Работници и механизација на конзорциумот „Фресине –Гранит“ од Скопје работат на изградбата на мостот на река Брегалница кај село Зрновци, уништен во поплавите во февруари
Македонија

Конфсикувани 26 мрежи во реката Брегалница

А1он
Рибочуварската служба на Здружението на спортски риболовци „Брегалница“ – Штип денеска конфискува 26 мрежи по течението на реката Брегалница. Спопред Марјан Јосифов од Рибочуварската служба,
Македонија

Штипската администрација ја уредува патеката кај реката Брегалница

А1он
Вработените во Општина Штип и од двете jавни претпријатија „Исар“ и „Стипион“ денеска заеднички ја уредуваа и го собираа отпад на пешачката и велосипедска патека,
Македонија

Рехабилитација на левиот магистрален канал од хидросистемот „Брегалница“

А1он
Наскоро треба да започне рехабилитација на левиот магистрален канал од хидросистемот „Брегалница“, за што Акционерското друштво Водостопанство на Македонија инвестираше 500 илјади денари  за изработка  на 
Спорт

ФК Брегалница во хотел Гогов ги започнува подготовките за наредната фудбалска сезона

А1он
Штипскиот прволигаш ФК Брегалница од 27 јуни ќе ги започне подготовките за претстојната нова 2016/2017 сезона во првата македонска фудбалска лига. Сениорите на ФК Брегалница
Македонија

Се трага по причинителот на поморот на риби во Брегалница

А1он
По последниот помор на рибите во река Брегалница, делчевските рибари заедно со полицијата трагаат по причинителот. Досегашните нецелосни сознанија упатуваат на заклучок дека поморот е
Македонија

Лепиткова: Успешно се реализира проектот за управување со речниот слив на Брегалница

А1он
Проектот за управување со речниот слив на реката Брегалница има за цел спроведување на законот за води во Република Македонија и тој се реализира во