bezdomnik

Македонија

Безживотно тело на бездомник пронајдено на Меѓуградската автобуска станица

А1он
Во 20:35 часот во СВР Скопје вчера било пријавено дека во чекалната од Меѓуградската автобуска станица имало починато машко лице- бездомник со неутврден идентитет. Лекар
Видео Македонија

(ВИДЕО) Бојан Јовановски со сопствени средства го вдоми бездомникот Свето

А1он
По сторијата на А1он, бездомникот Свето доби топол дом во Карпош. За негово вдомување се погрижи Бојан Јовановски шоумен и хуманитарец кој на 69 годишниот
Видео Македонија

(ВИДЕО) Измрзнат и изгладнет, Свето преживува во урнатини во Карпош

А1он
Повеќе од една година во урнатините на месната заедница во Тафталиџе 1 на минусни температури, без греење и во катастрофални услови едвај преживува 69 годишниот