avtopat

Македонија

Сообраќајот на дел од патниот правец Гостивар – Кичево по една коловозна лента

А1он
Сообраќајот на патниот правец Гостивар –Кичево на 2 километри пред планински превој Стража се одвива по една коловозна лента поради изведување градежни работи за санација
Македонија

Европската Унија реши дека за неа Коридорот 10 низ Македонија не е веќе приоритетен

А1он
Европската Унија реши дека за неа Коридорот 10 (автопатот низ Србија и Македонија) не е веќе приоритетен и дека својата поддршка ќе ја насочи кон
Македонија

Пробиена речиси половина од делницата на автопатот Миладиновци-Штип

А1он
Четириесет и три проценти од автопатот Миладиновци – Свети Николе – Штип се веќе пробиени од почетокот на изградбата пред пет месеци. Градежните работи, според
Регион

За автопат од 138 километри Албанија и Косово потрошиле две милијарди евра

А1он
Албанија и Косово платиле вкупно две милијарди евра за автопатот наречен патот на нацијата, во должина од 138 километри. „Овие супер гигантски трошоци ја испразниле
Македонија

Почнува изградбата на автопатот Скопје – Штип

А1он
Градежни активности за изградба на нов автопат  Миладиновци – Штип ќе  почнат денеска со поставување камен-темелник на местото „Три чешми“, Штипско.  Автопатот ќе биде долг 47