ajde

Македонија

ВИДЕО: Устав без држава не бидува

А1он
Илјадници, граѓани го искажаа своето незадоволство, стигнувајќи пред новиот МНТ, каде беа сопрени од полицијата која со силно обезбедување ги разделуваше од контрадемонстрантите од другата
Македонија

ВИДЕО: Напнато пред Уставен суд, полицијата ја стопира колоната со демонстранти

А1он
Колоната граѓани кои на повик на АЈДЕ протеститира против намерата на Уставниот суд да одобри амнестија за изборни криминали и педофилија пристигна во близина на
Македонија

ВИДЕО: Почна собирањето пред Влада

А1он
Половина час пред закажаниот термин почнаа да пристигнуваат поддржувачите на опозицијата и невладината АЈДЕ кои повикаа на масовен протест против самоволието и партиската директива на
Македонија

„АЈДЕ“ бара да се повлечат контрадемонстрантите од пред Уставен суд

А1он
Платформата за граѓанска политика АЈДЕ! го осудува запоседнувањето на просторот пред Уставниот суд, на кој беше најавен во јавноста и пријавен во МВР граѓанскиот протест
Македонија

Стевче повикува, ВМРО-ДПМНЕ се организира за протест пред Уставен

А1он
Член на ВМРО-ДПМНЕ ни ја испрати оваа порака која денеска ја добиваат членови на партијата и вработени во јавната администрација. „Ве известувам дека утре е
Македонија

(ВИДЕО) Сарачини: Уставните судии да се повлечат, иначе ќе се соочат со гневот на граѓаните

А1он
Маса народ во среда ќе ги дочека уставните судии за да бидат опоменати дека со одлуката која по политички диктат сакаат да ја донесат, ќе
Македонија

(ВИДЕО) Песна за царот Николај: Јас само сакам да се шетам по плоштад, без да ме мачи сиромаштија и глад

А1он
Има разлика! Разликата е помеѓу нас овде, кои протестираме за да ја вратиме правдата и оние што протестираат за да ги сокријат сопствените криминали, повикувајќи