agencija za hrana

Економија

Одржан првиот состанок на Координативното тело за справување со африканската чума кај свињите

А1он
Во својство на претседател, денес, во Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство (МЗШВ), директорот на Агенција за храна и ветеринарство (АХВ), Николче Бабовски, ја одржа првата
Македонија

Повлечена од продажба мешавината од зеленчук во чие пакување беше пронајден глушец

А1он
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) издаде забрана за промет на замрзнатиот зеленчуков микс „Сани фантази – Царски микс” по потекло од Република Србија, увезен