“AI Tech Summit”- Прв меѓународен високо-технолошки самит за вештачка интелигенција во Скопје

Од:

За прв пат во Скопје, од 29-ти до 30-ти септември 2023 година во салата на Националната Опера и Балет, ќе се одржи водечки меѓународен високо-технолошки самит. Темата на самитот е истражувањето на моќта на вештачката интелигенција и новите технологии.

Светски реномирани експерти за вештачка интелигенција од водечките светски комании како Microsoft, Google, Spotify, BBC, Boston Consulting Group, Wipro, Universal Robots и други, ќе бидат дел од говорниците и панелисти на првото издание на „AI Tech Summit“ во Скопје.

Главни теми кои ќе ги опфати самитот се: иднината на работата во ера на Вештачка интелигенција, етичките и правните норми и нивна примена, користењето на вештачката интелигенција во индустриите, како и соработката и ко-еволуција на вештачката интелигенција со луѓето за унапредување на човештвото.

“AI Tech Summit“ e во организација на TBM Group, водечка европска компанија за организација на светски реномирани конференции.
За повеќе информации и билети, посетете ја веб страната www.techsummit.ai

Следете го “AI Tech Summit” на социјалните медиуми и поврзете се со светски познати експерти.
Билетите се ограничени. Не пропуштајте ја шансата да ја обликувате иднината. Бидете дел од револуцијата на вештачката интелигенција.

Би можело да ве интересира

Објавена меѓународната рамка за регулирање на вештачката интелигенција

Маск: Вештачката интелигенција може да ги остави сите без работа

Предраг Петровиќ

“AI Tech Summit”: Прв меѓународен високо-технолошки самит за вештачка интелигенција во Скопје

ЦИА подготвува нов проект – воведување на сопствен модел на вештачка интелигенција

ВИДЕО: Претставени девет човеколики роботи: Нема да правиме востание против луѓето

Катерина Ѓуровски

Вештачката интелигенција – потенцијален (не)пријател на новинарството и иднината на медиумите