“AI Tech Summit”: Прв меѓународен високо-технолошки самит за вештачка интелигенција во Скопје

Од:

Викендов, за прв пат во Скопје, се оддржa меѓународниот високо-технолошки самит “AI Tech Summit”. Темата на самитот беше истражувањето на моќта на вештачката интелигенција и новите технологии.

Светски реномирани експерти за вештачка интелигенција од водечките светски комании како Microsoft, Google, BBC, Boston Consulting Group,
Wipro, Universal Robots и други, беа дел од говорниците и панелисти на првото издание на „AI Tech Summit“ во Скопје.

Би можело да ве интересира

Објавена меѓународната рамка за регулирање на вештачката интелигенција

Маск: Вештачката интелигенција може да ги остави сите без работа

Предраг Петровиќ

ЦИА подготвува нов проект – воведување на сопствен модел на вештачка интелигенција

ВИДЕО: Претставени девет човеколики роботи: Нема да правиме востание против луѓето

Катерина Ѓуровски

“AI Tech Summit”- Прв меѓународен високо-технолошки самит за вештачка интелигенција во Скопје

Вештачката интелигенција – потенцијален (не)пријател на новинарството и иднината на медиумите