znm

Македонија

ЗНМ: Агресивната комуникација на пратеникот Апасиев стимулира омраза

А1он
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), ја осудува агресивната јавна комуникација на актуелниот пратеник и лидер на политичката партија „Левица“, Димитар Апасиев кон новинарот Љупчо Златев.
Македонија

ЗНМ: ЕФН го осудува недоличното однесување на државните функционери кон новинарите во Северна Македонија

А1он
Во изминатите денови, државни функционери во Северна Македонија во неколку наврати вербално малтретираа новинари и медиуми. Европската федерација на новинари (ЕФН) се приклучи на својата
Македонија

ЗНМ: Континуиран тренд на безобразни испади на државните функционери кон новинарите

А1он
Неколку дена по последниот испад кон новинар од страна на државен функционер, повторно се соочуваме со случај каде на прашање од новинарот Сенат Зулбеари упатено
Македонија

ЗНМ: Односот на владините службеници е цензура

А1он
Расправање и недоличен однос на административни службеници од владиниот протокол кон новинарски екипи, нелогични правила кои ограничуваат влез на новинари и физички ги дели новинарите
Македонија

ЗНМ го осудува селективниот пристап на Владата за акредитација на медиуми

А1он
Здружението на новинарите на Македонија остро го осудува селективниот пристап на Владата за акредитирање на одредени медиуми за следење на настанот на кој ќе се
Македонија

ЗНМ и СЕММ: Државните функционери повторно во напад кон новинарите – ваквото однесување мора да престане

А1он
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) најостро го осудуваат односот на министерот за економија Крешник Бектеши
Македонија

ЗНМ и МВР: Преку подобра комуникација до поголема безбедност на медиумските работници

А1он
Предизвици во известувањето и документирање на настани од јавен простор во полошкиот регион и подобрување на комуникацијата на новинарите со претставниците на МВР, посебно со
Македонија

ЗНМ: Непримерно етикетирање на медиумите и од премиерот Ковачевски

А1он
Праксата на непримерна комуникација за работата на медиумите продолжува и од претедателот на Владата велат од Здружението на новинари на Македонија. Во продолжение целосната реакција
Македонија

ЗНМ: Oсуда за заканите кон новинарите и медиумските работници на Канал 5

А1он
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) остро реагира и ја осудува заканата кон новинарите и медиумските работници од телевизијата Канал 5 која беше упатена од