zemjotres

Македонија

Оштетени дваесетина куќи од земјотресот во охридско

А1он
Неколкуте земјотреси во серија во охридскиот регион предизвикаа страв кај населението особено кај жителите на селото Белчишта во општина Дебарца каде тие беа најсилно почуствувани.
Регион

Над 5 милијарди евра штета од земјотресот во Италија

А1он
Според првичните податоци штетите од земјотресите во северната италијанска провинција Емилија Ромања, се проценуваат на околу пет милијарди евра. Земјотресите разурнаа голем број објекти, домови,