zan mone

Македонија

Собранискиот Деловник ќе се реформира, но измените ќе ги донесе следниот состав

А1он
Пратениците ги приближиле ставовите и се согласиле за одредени аспекти за реформите на Деловникот, кои треба да ги донесе следниот парламентарен состав, но сепак остануваат
Македонија

Дијалог Жан Моне: Усогласени 90 отсто од прашањата, Деловникот ќе го носи следниот собраниски состав

А1он
На третиот дијалог во рамки на Жан Моне процесот во Собранието, пратениците ги приближиле ставовите и се согласиле за одредени аспекти за реформите на Деловникот,
Македонија

Митрески: Само дијалогот гради мостови

А1он
Само дијалогот гради мостови и на тој начин може да се дојде до одржливи решенија, изјави денеска координаторот на пратеничката група на СДСМ Јован Митрески
Македонија

Трет дијалог во рамките на „Жан Моне“: Измените на Деловникот остануваат за наредниот парламентарен состав

А1он
Трета, последна средба за овој парламентарен состав, во рамките на процесот „Жан Моне“ ќе се одржи денеска попладне и утре во Собранието. Процесот „Жан Моне“
Македонија

Џафери не очекува договор за отворените прашања за Деловникот во рамки на процесот „Жан Моне“

А1он
Измените на Деловникот за работа на Собранието најверојатно ќе треба да ги донесе следниот парламентарен состав. Претседателот на Собранието Талат Џафери денеска на средба со
Македонија

Етичкиот кодекс усогласен на Жан Моне на 11 јуни на собраниска седница

А1он
Предлог-Етичкиот кодекс на Собранието, кој беше усогласен од страна на пратеничките групи на првата средба во рамки на Жан Моне процесот во Охрид, ќе биде
Македонија

Парламентарците согласни да работат на реформи и придвижување на евроинтегративниот процес

А1он
Претставниците на парламентарните партии во македонското Собрание изминатите два дена во Охрид го одржаа Првиот работен состанок во рамки на процесот Дијалог Жан Моне: Клучен
Видео Македонија

(ВИДЕО) Џафери: Конструктивни разговори за потребата од дорегулирање на односите во Парламентот

А1он
Разговорите во рамки на процесот Жан Моне се одвиваат во контруктивна, работна атмосфера, со консензуален став на учесниците за потребата од регулирање, односно дорегулирање на
Македонија

Почнува работниот дел од парламентарните разговори во рамки на дијалогот Жан Моне

А1он
Претставници на парламентарните партии во македонското Собрание денеска во Охрид ќе ги отпочнат разговорите во рамки на дијалогот Жан Моне: Клучен принцип на консензус за