zakup

Видео Македонија СКЕН

Видео: Имате запуштени ниви? Ем ќе плаќате повеќе данок ем државата ќе ви ги издава

Сите запуштени ниви и според досегашниот закон требало да се пријавуваат дека не се обработуваат и да плаќате повисок данок. Но, никој доброволно не пријавил
Економија

5.670 хектари земјоделско земјиште се дава под закуп

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска објави оглас за давање под закуп на 5.670 хектари државно земјоделско земјиште. Земјиштето  кое се дава под закуп