zaem

Македонија

Пратениците расправаа за кредитот од Светска банка, ама не го гласаа зашто немаше кворум

А1он
Во Собранието заврши општиот претрес за Предлог-законот за задолжување со заем кај Меѓународната банка за обнова и развој – Светска банка за финансирање на Проектот
Економија

Македонија се задолжи 90 милиони евра во ЕБОР за справување со епидемијата

А1он
„На предлог на Министерството за финансии, Владата го разгледа и прифати Предлог-законот за заем во износ од 90 милиони евра од Меѓународната банка за обнова
Македонија

Рокот за заемот од пола милијарда евра за новиот клинички центар истекува утре

Утре истекува рокот кој Министерството за здравство и Министерството за финансии заеднички го дадоа на меѓународните финансиски организации и меѓународни банки за евентуално одобрување заем