voda

Македонија

Жителите од Стар Аеродром ќе добијат нова водоводна мрежа

А1он
Градоначалниците на Град Скопје и на Општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски, денеска го означија почетокот на изградбата на новата водоводна мрежа на ул.
Свет

Еден милион Европејци ја поддржале иницијативата „Право на вода“

А1он
Еден милион Европејци ја поддржале европската граѓанска иницијатива „Право на вода“ (Right2Water) со која пристапот до вода да биде човеково право, соопшти Европската комисија. Организаторите