voda

Македонија

Проблемот со вода за пиење во Демир Капија се очекува да биде решен утре

А1он
Трет ден дел од Демир Капија е без вода за пиење поради оштетување на главната водоводна мрежа. Директорот на Јавното комунално претпријатие „Бошава“ од Демир
Магазин

Лима доби билборд што воздухот го претвора во чиста вода за пиење

А1он
Инженерите од Универзитетот за инженерство и технологија во Лима заедно со маркетинг компанијата „Мајо Публицидад“ создадоа билборд што од влажноста во воздухот прави чиста вода за
Македонија

Препорака за задолжително превривање на водата за пиење во Тиквешијата

А1он
Задолжително превривање на водата за пиење во Тиквешијата, препорача денеска Центарот за јавно здравје откако дојде до заматување на водата за пиење поради обилните врнежи.