visoko obrazovanie

Македонија

НАкС: Буџетот за високо образование и за наука не се носи во транспарентна постапка

А1он
Буџетот за високо образование и за наука на земјава не се носи во транспарентна постапка која би требало да ги вклучува чинителите. Тој во моментов
Македонија

Новите модели за финансирање на високото образование тема на средбата меѓу Адеми и Салми

А1он
Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната средба со Џамил Салми, експерт во областа на образованието, а воедно и консултант на МОН за
Македонија

Владата ќе формира Агенција за квалитетот во високото образование

А1он
На редовната 107-ма седница, Владата ја усвои информацијата за отпочнување на постапката за формирање на Агенција за квалитетот во високото образование. Најдоцна до 20 февруари
Македонија

Втор состанок на работната група за подготовка на измени на Законот за високо образование

А1он
Работната група за утврдување на потребата за измени на Законот за високо образование денеска ја одржа втората седница на која, како што соопшти Министерството за