nezavisen akademski sindikat

Македонија

Независниот академски синдикат го поддржува штрајкот на СОНК

А1он
Независниот академски синдикат го поддржува штрајкот на нашите колеги, просветни работници, коишто се вклучени во воспитно-образовните процеси на децата од предучилишна возраст, во основното и
Македонија

НАкС: Буџетот за високо образование и за наука не се носи во транспарентна постапка

А1он
Буџетот за високо образование и за наука на земјава не се носи во транспарентна постапка која би требало да ги вклучува чинителите. Тој во моментов