vikend bez ddv

Економија

ВИДЕО: Граѓаните ќе имаат рок од три дена за да ја скенираат фискалната за поврат на ДДВ

Искра Манојлоска
Фискалната сметка издадена за време на претстојниот „Викенд без ДДВ“ ќе мора да се скенира во рок од три дена за да се реализира целосниот
Економија

Утврдени законски измени за реализација на мерката „Викенд без ДДВ“

А1он
Владата на осмата седница, на предлог на Министерството за финансии го утврди Предлог-законот за изменување и дополнувањe на Законот за враќање на дел од данокот
Македонија

Викенд без ДДВ од 10 до 12 октомври, може да се потрошат најмногу 30.000 денари по поединец

Маја Илиевска-Пачемска
Викендот без ДДВ ќе биде за време на празничниот продолжен викенд од 10 – 12 октомври. Државата ќе го врати ДДВ-то на секој корисник на
Економија

Викендот без ДДВ преместен во септември, треба да го потврди новата влада

Маја Илиевска-Пачемска
Викендот без ДДВ, најавен за август, ќе се одржи во септември. Фатмир Битиќи, економски советник на премиерот, вели дека за да се случи викенд во