vangelovski

Македонија

Заев со Катица Јанева и Јово Вангеловски ќе ги следат реформите во правосудството

А1он
Премиерот Зоран Заев денеска потврди дека во Советот за следење на стратегијата во правосудството за периодот 2017-2022, тело кое е во формирање, ќе членуваат и
Македонија

Неделкова со солзи во очите до Јово Вангеловски: Престани да го приватизираш Врховен!

А1он
Судијката Лидија Неделкова, која по доаѓањето за претседател на Јово Вангеловски, неколкупати е прераспоредувана да суди во различни оддели во Врховниот суд, поднела саркастичен приговор
Македонија

Вангеловски: Мојот разговор со Јанакиески во „бомбите“ е веродостоен

А1он
Новиот претседател на врховниот суд Јово Вангеловски во интервју за ТВ24 ја призна автентичноста на „бомбите“ каде што се појавува неговиот глас. – Се работи