nedelkova

Македонија

Неделкова со солзи во очите до Јово Вангеловски: Престани да го приватизираш Врховен!

А1он
Судијката Лидија Неделкова, која по доаѓањето за претседател на Јово Вангеловски, неколкупати е прераспоредувана да суди во различни оддели во Врховниот суд, поднела саркастичен приговор
Македонија

Неделкова: Никој не смее да им се заканува на судиите со разрешување или реизбор

А1он
Никој не смее да влијае врз судијата при донесување на одлуките, да му се заканува со разрешување, реизбор, да го повика на одговорност за донесена