tableti

Македонија

Советот на Општина Центар ја повлече од дневен ред точката за таблет компјутерите на советниците

А1он
Од Општина Центар информираат дека на денешната 69-тата седница на Советот, координаторот на советничката група на СДСМ и коалицијата, Јон Фрчкоски, на почетокот на седницата,
Македонија

Таблети за ученици од социјално загрозени семејства во Ресен

А1он
Учениците од социјално загрозени семејства кои наставата ја следат онлајн, денеска добија таблети од Општина Ресен. Градоначалникот Живко Гошаревски 15-те таблети, како и хигиенски средства